Yaşam

Kadıköy’de Cumhuriyetin 100. Yıl Coşkusu

Kadıköy Belediyesi Cumhuriyetin 100’üncü yılında Bağdat Caddesi’nde Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü düzenlenecek. Her yıl Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının merkezidir. Kadıköyİstanbul’daki 100. yıl kutlamaları, Zülfü Livaneli’nin Caddebostan Plajı’nda vereceği konserle devam edecek.

Cumhuriyetin 100. yılı, Kadıköy Büyük bir coşkuyla kutlanmaya devam ediyor. Bağdat Caddesi’nde düzenlenen Cumhuriyet yürüyüşleriyle her yıl 29 Ekim kutlamalarının merkezi haline geldi. KadıköyCumhuriyetin 100. yılında daha coşkulu kutlamalara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. KadıköyBelediye tarafından günler önce başlatılan Cumhuriyet etkinlikleri, 100. yıl coşkusunu 29 Ekim’de gerçekleştirilecek iki büyük kutlama programıyla taçlandıracak.

19.23’TE BAĞDAT CADDESİNDE BÜYÜK CUMHURİYET MARŞI

Kadıköy İstanbul’da Cumhuriyetin 100. yıl kutlamalarının merkezi, her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce Cumhuriyet sevdalısını ağırlayacak olan Bağdat Caddesi olacak. 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyetin 100. yılı münasebetiyle Suadiye Işıklar’da saat 19.23’te başlayacak Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü için tüm hazırlıklar tamamlandı. KadıköyBelediye tarafından binlerce Türk bayrağı, Atatürk posteri ve meşalelerin dağıtılacağı yürüyüş, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’nın İskele Caddesi’ndeki tebrik konuşmasının ardından sona erecek.

ZÜLFÜ LİVANELİ’DEN 100. YIL KONSERİ

Cumhuriyete özel müzikler ve marşların eşlik edeceği yürüyüşün ardından 100. yıl kutlamaları Caddebostan Plajı’nda Zülfü Livaneli Konseri ile devam edecek. Usta sanatçı Zülfü Livaneli’ye solist olarak Zeynep Helvaşi, Teyfik Rodos ve Görkem Ezgi Yıldırım’ın yanı sıra şef Rengim Gökmen yönetimindeki Eskişehir Belediyesi Senfoni Orkestrası eşlik edecek. Büyük Cumhuriyet Marşı ve Zülfü Livaneli’nin 100. Yıl Konseri, Kadıköy Belediyesi tarafından sosyal medya platformlarından çok sayıda kamera ve drone çekimiyle canlı yayınlanacak.

Cumhuriyetin 100. yılını “Cumhuriyetin Aydınlık Yüzü Kadıköy” sloganıyla karşılamaya hazırlanan Kadıköy Belediyesi, Cumhuriyet Bandosu eşliğinde günlerdir Kadıköy sokak ve caddelerinde Türk Bayrağı dağıtıyor. Kadıköy’ün tüm mahallelerini tek tek gezen Cumhuriyet Bandosu ve beraberindeki gruplar, Kadıköy’ü ay yıldızlı bayraklarla süslüyor. 100’üncü yıl kutlamalarını sokaklara taşıyan Kadıköy Belediyesi kültür ve eğlenceyi buluşturdu sporMerkezlerinde düzenlediği etkinliklerle Kadıköy halkına Cumhuriyetin 100. yıl coşkusunu yaşatmaya devam ediyor.

Kaynak: ANKA / Kültür ve Sanat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu